Pistage- & Granatäppeltartlett med Honung & Flingsalt.

Krispig mördegsbotten, len pistagekräm och fräscha granatäpplekärnor – en elegant dessert med perfekt balans!

Ingredienser (ca 6 små tartletter)

Mördeg:

  • 125 g smör, kallt och tärnat
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 äggula
  • 1 msk kallt vatten

Pistagekräm:

  • 2 dl BuonaSí pistagekräm
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljpasta
  • 1 msk honung

Topping:

  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 msk honung
  • 1 nypa flingsalt
  • Hackade rostade pistagenötter

Gör så här:

  1. Förbered mördegen:

    • Nyp ihop smör, mjöl och florsocker till en smulig deg.
    • Tillsätt äggulan och vattnet, arbeta snabbt ihop till en deg.
    • Plasta in och kyl i 30 min.
    • Kavla ut och tryck ut i små pajformar. Nagga botten.
    • Förgrädda i 175°C i ca 12-15 min tills gyllene. Låt svalna.
  2. Pistagekrämen:

    • Vispa mascarpone, vispgrädde, vanilj och honung tills fluffigt.
    • Vänd ner pistagekrämen försiktigt.
  3. Montering:

    • Fyll de avsvalnade tartletterna med pistagekrämen.
    • Toppa med granatäpplekärnor, rostade pistagenötter och en skvätt honung.
    • Avsluta med en nypa flingsalt för extra smakdjup.

Serveringstips:
Låt tartletterna stå i kylen i ca 30 min innan servering så att smakerna sätter sig. Servera med en kopp espresso eller ett glas dessertvin! ✨