Pistage- & Granatäppeltartlett med Honung & Flingsalt.
Krispig mördegsbotten, len pistagekräm och fräscha granatäpplekärnor – en elegant dessert med perfekt balans!
Ingredienser (ca 6 små tartletter)
Mördeg:
- 125 g smör, kallt och tärnat
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk florsocker
- 1 äggula
- 1 msk kallt vatten
Pistagekräm:
- 2 dl BuonaSí pistagekräm
- 1 dl vispgrädde
- 100 g mascarpone
- 1 tsk vaniljpasta
- 1 msk honung
Topping:
- 1 dl granatäpplekärnor
- 1 msk honung
- 1 nypa flingsalt
- Hackade rostade pistagenötter
Gör så här:
-
Förbered mördegen:
- Nyp ihop smör, mjöl och florsocker till en smulig deg.
- Tillsätt äggulan och vattnet, arbeta snabbt ihop till en deg.
- Plasta in och kyl i 30 min.
- Kavla ut och tryck ut i små pajformar. Nagga botten.
- Förgrädda i 175°C i ca 12-15 min tills gyllene. Låt svalna.
-
Pistagekrämen:
- Vispa mascarpone, vispgrädde, vanilj och honung tills fluffigt.
- Vänd ner pistagekrämen försiktigt.
-
Montering:
- Fyll de avsvalnade tartletterna med pistagekrämen.
- Toppa med granatäpplekärnor, rostade pistagenötter och en skvätt honung.
- Avsluta med en nypa flingsalt för extra smakdjup.
Serveringstips:
Låt tartletterna stå i kylen i ca 30 min innan servering så att smakerna sätter sig. Servera med en kopp espresso eller ett glas dessertvin! ✨