Mandelcheesecake med citron & rostad vit choklad

En fluffig no-bake cheesecake med syrlig citron och len BuonaSí mandelkräm – serverad med knaprig botten och riven vit choklad. Perfekt till vårens fikastunder!

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex

  • 75 g smör

  • 300 g färskost

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 dl florsocker

  • Rivet skal av 1 citron

  • 3 msk färskpressad citronjuice

  • 4–5 msk BuonaSí Mandelkräm (+ extra till topping)

  • 50 g vit choklad, grovriven

Gör så här:

  1. Mixa digestivekex och blanda med smält smör. Tryck ut i form med löstagbar kant. Ställ i kylen.

  2. Vispa grädden lätt. I en annan bunke: rör ihop färskost, florsocker, citronjuice, citronskal och mandelkräm.

  3. Vänd försiktigt ner grädden.

  4. Häll smeten i formen och ställ kallt i minst 4 timmar.

  5. Toppa med mandelkräm (lätt värmd om du vill ringla) och riven vit choklad.

👉 Tips: Servera med färska hallon eller karamelliserade mandlar.