đŸ„ź Dag 6: Mandelfyllda Macarons

Ljuvliga smÄ munsbitar fyllda med fluffig mandelkrÀm.

Ingredienser – ca 15 dubbelmakroner:
Macaronskal:

  • 100 g mandelmjöl

  • 100 g florsocker

  • 2 Ă€ggvitor (rumstempererade)

  • 50 g strösocker

  • NĂ„gra droppar citronsaft

  • (Ev. hushĂ„llsfĂ€rg)

Fyllning:

Gör sÄ hÀr:

  1. Sikta mandelmjöl och florsocker i en bunke.

  2. Vispa Àggvitor med citronsaft till ett fast skum. TillsÀtt socker i omgÄngar tills du fÄr en glansig marÀng.

  3. VÀnd ner mandelblandningen och rör tills smeten blir jÀmn och rinner lÄngsamt frÄn slickepotten.

  4. Spritsa ut smĂ„ rundlar pĂ„ bakplĂ„tspapper. LĂ„t vila 30–60 min tills de inte klibbar vid beröring.

  5. GrĂ€dda i 150°C i ca 12–14 minuter. LĂ„t svalna helt.

  6. Vispa ihop mandelkrÀm, smör och ev. florsocker till en krÀmig fyllning. Spritsa pÄ ett skal och tryck försiktigt ihop med ett annat.

  7. Förvara i kylen i minst 1 dag för perfekt konsistens.

✹ Delikatessvarning deluxe – det hĂ€r Ă€r smĂ„kakor med stor karaktĂ€r.

👉 I morgon rundar vi av med nĂ„got svalkande, friskt och krĂ€migt – perfekt bĂ„de till frukost och fika. Vi lovar: det blir ett sista recept att minnas. 💛