đ„ź Dag 6: Mandelfyllda Macarons

Ljuvliga smÄ munsbitar fyllda med fluffig mandelkrÀm.
Ingredienser â ca 15 dubbelmakroner:
Macaronskal:
-
100 g mandelmjöl
-
100 g florsocker
-
2 Àggvitor (rumstempererade)
-
50 g strösocker
-
NÄgra droppar citronsaft
-
(Ev. hushÄllsfÀrg)
Fyllning:
-
50 g smör, rumsvarmt
-
1 msk florsocker (valfritt, för sötare smak)

Gör sÄ hÀr:
-
Sikta mandelmjöl och florsocker i en bunke.
-
Vispa Àggvitor med citronsaft till ett fast skum. TillsÀtt socker i omgÄngar tills du fÄr en glansig marÀng.
-
VÀnd ner mandelblandningen och rör tills smeten blir jÀmn och rinner lÄngsamt frÄn slickepotten.
-
Spritsa ut smĂ„ rundlar pĂ„ bakplĂ„tspapper. LĂ„t vila 30â60 min tills de inte klibbar vid beröring.
-
GrĂ€dda i 150°C i ca 12â14 minuter. LĂ„t svalna helt.
-
Vispa ihop mandelkrÀm, smör och ev. florsocker till en krÀmig fyllning. Spritsa pÄ ett skal och tryck försiktigt ihop med ett annat.
-
Förvara i kylen i minst 1 dag för perfekt konsistens.

âš Delikatessvarning deluxe â det hĂ€r Ă€r smĂ„kakor med stor karaktĂ€r.
đ I morgon rundar vi av med nĂ„got svalkande, friskt och krĂ€migt â perfekt bĂ„de till frukost och fika. Vi lovar: det blir ett sista recept att minnas. đ