Italiensk Sushi

🍣Italiensk Sushi med Parmaskinka, Mozzarella & Gröna Oliver

En enkel och smakrik twist pĂ„ sushi – helt utan ris!

🌿 Du behöver:

  • 1 stor mozzarella (gĂ€rna buffelmozzarella för extra krĂ€mighet)
  • 6 skivor parmaskinka (eller bresaola för variation)
  • 1 dl Campo Valle KĂ€rnfria Gröna Oliver, hackade đŸ«’
  • 4-6 st soltorkade tomater, hackade
  • 1 handfull rucola
  • 2 msk pesto
  • 1 msk olivolja
  • Nymalen svartpeppar

đŸ„ą SĂ„ gör du:

1ïžâƒŁ Dela mozzarellan i tunna skivor och lĂ€gg dem lĂ€tt överlappande pĂ„ en bit plastfolie eller bakplĂ„tspapper. Platta till försiktigt sĂ„ att de formar en sammanhĂ€ngande rektangel.

2ïžâƒŁ Bre ut pesto jĂ€mnt över mozzarellan och strö över hackade oliver, soltorkade tomater och rucola.

3ïžâƒŁ TĂ€ck med parmaskinka och börja rulla ihop försiktigt, med hjĂ€lp av plastfolien, tills du fĂ„r en tight rulle.

4ïžâƒŁ LĂ„t rullen vila i kylen i ca 15 minuter för att sĂ€tta sig.

5ïžâƒŁ SkĂ€r upp i ca 6-8 bitar, ringla över lite olivolja och toppa med nymalen svartpeppar. Servera direkt!


🌟 Tips!

đŸ· Servera med ett glas rött vin eller en frĂ€sch Aperol Spritz för en Ă€kta italiensk kĂ€nsla!
đŸ„’ Vill du ha extra crunch? Strö över rostade pinjenötter eller krossade grissini.
🍃 För en frĂ€schare variant – byt ut parmaskinkan mot zucchini- eller aubergineskivor.