Dag 3: Fluffig frosting på cupcakes
Fluffiga vaniljcupcakes med mandelkrämsfrosting

För dig som gillar bakverk som ser söta ut – och smakar ännu bättre.
Det här är cupcakes som förtjänar en plats på fikabordet, brunchen, babyshowern eller bara en helt vanlig tisdag. Mandelkrämen ger frostingen en nötig, len smak som får hela muffinsen att smälta i munnen. ✨
🧁 Cupcakes (ca 10 st):
-
100 g smör (rumsvarmt)
-
2 ägg
-
1,5 dl strösocker
-
1 tsk vaniljsocker
-
2 dl vetemjöl
-
1 tsk bakpulver
-
0,5 dl mjölk
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175°C och placera muffinsformar i en plåt.
-
Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt.
-
Tillsätt äggen, ett i taget.
-
Rör ner mjöl blandat med bakpulver och mjölk.
-
Fyll formarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
-
Låt svalna helt innan frostingen kommer in i bilden!
💕 Mandelkrämsfrosting:
-
100 g rumsvarmt smör
-
100 g färskost (t.ex. Philadelphia)
-
1–2 dl florsocker (beroende på önskad sötma & konsistens)
Gör så här:
-
Vispa smöret riktigt fluffigt.
-
Tillsätt färskosten och vispa lite till.
-
Vänd i mandelkrämen och vispa försiktigt tills allt blandats.
-
Smaka av med florsocker tills konsistensen blir spritsvänlig.
-
Spritsa över de kalla cupcakesen – dekorera gärna med rostade mandelspån eller ätbara blommor 🌸

✨ Och så var chokladkärleken ett faktum…
Mandelkräm + chokladcupcakes = en liten bakesymfoni vi sent kommer glömma. 💘
Men håll i slickepotten – i morgon fortsätter vi mandelresan med småkakor som smälter i munnen.
Saftiga, söta och precis sådär lagom syndiga… 🍪✨

Vi ses vid kakburken, mandelvän! 💕
#mandelkrämveckan #buonabaking #bonnasrecept