đȘ Dag 4 â SmĂ„bröd med stor smak:
MandelkrÀmsfyllda Cookies

Vi behöver prata om kakor. Och inte vilka kakor som helst â utan sĂ„dana som gömmer ett krĂ€migt hjĂ€rta. De dĂ€r som fĂ„r gĂ€ster att frĂ„ga âvad i hela friden Ă€r det hĂ€r för magi?â innan de smyger tillbaka för en till.
Idag bakar vi MandelkrÀmsfyllda Cookies med gyllene kanter, segt inre och en klick av vÄr Àlskade mandelkrÀm i mitten. Ljuvligt nötiga och med perfekt balans mellan sötma, textur och det dÀr lilla extra.
Det Ă€r inte svĂ„rare Ă€n sĂ„ hĂ€r â men resultatet smakar som om du svĂ€ngt förbi ett italienskt bageri pĂ„ vĂ€gen hem.
đ Du behöver:
Till degen:
-
150 g rumsvarmt smör
-
1 dl farinsocker
-
1 dl strösocker
-
1 Àgg
-
1 tsk vaniljsocker
-
2,5 dl vetemjöl
-
1 dl mandelmjöl
-
0,5 tsk bikarbonat
-
1 krm salt
Fyllning:
-
Ca 1 dl BuonaSĂ MandelkrĂ€m â kyl den gĂ€rna 30 min innan sĂ„ blir den lĂ€ttare att klicka ut.
Topping (valfritt):
-
Grovhackade rostade mandlar
-
Lite flingsalt för kontrast
đ©đł SĂ„ hĂ€r gör du:
-
Börja med att klicka ut smÄ kulor mandelkrÀm pÄ ett bakplÄtspapper (ca 1 tsk per kaka) och frys i minst 20 minuter.
-
Vispa smör, socker och farinsocker fluffigt. TillsÀtt Àgg och vanilj, vispa igen.
-
Blanda de torra ingredienserna och vÀnd ner i smeten tills du har en mjuk, följsam kakdeg.
-
Ta en matsked deg i handen, platta ut, lÀgg en frusen klick mandelkrÀm i mitten och nyp ihop degen runt. Rulla till boll.
-
LÀgg pÄ plÄt med bakplÄtspapper. Toppa ev. med hackad mandel.
-
GrĂ€dda i 175°C i 10â12 minuter tills kanterna Ă€r gyllene men mitten fortfarande mjuk.
-
Strö ev. lite flingsalt pĂ„ toppen nĂ€r de kommer ut â och lĂ„t svalna en stund (men bara lite, de Ă€r magiska ljumna!).

đŹ âDet hĂ€r Ă€r nog den godaste cookien jag Ă€titâ â det Ă€r ett vanligt förekommande citat efter den hĂ€r satsen.
Spara nĂ„gra â eller bjud pĂ„ hela bunten. Men vi varnar: de försvinner snabbt.
đȘ SmĂ„kakor = smĂ„ lyckostunder i varje tugga.
Men vÀnta, vi Àr inte klara Àn... I morgon blir det extra lyxigt nÀr vi gör egna praliner fyllda med mandelkrÀm.
SmÀlt choklad + len fyllning = wow-faktor pÄ högsta nivÄ.
Vi vĂ„gar nĂ€stan lova att det blir din nya favorit ocksĂ„. â€ïž
Ses i pralinhimlen!
#bonnasrecept #mandelmaginfortsÀtter #hemlagadalyx
